Ajankohtaista

19.9.2016

Syksyn painonhallintaryhmä starttaa keskiviikkona 28.9.2016 klo 16.30

Hengästyttääkö kauppakassien kannossa? Kiristääkö vyötärö? Puhti pois? Onko vyötäröllesi kertynyt vuosirenkaita, joista haluaisit päästä eroon? Älä huoli, meitä on muitakin!

Harjavallan terveysasemalla 28.9.2016 klo 16.30 aloittavaan, viikottain kokoontuvaan ryhmään mahtuu vielä motivoituneita painonpudottajia tai elämäntaparemonttiin tukea kaipaavia. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
Minna Multisilta p. 044 906 7515 
etunimi.sukunimi@ksthky.fi

Muita painonhallintaryhmiä:

Oma Napa - Verkkopainonhallintaryhmä

hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuuksia internetissä. Terveyttä edistäviin elämäntapoihin perehdytään verkkomateriaalin, henkilökohtaisen ohjauksen ja ryhmätuen avulla.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
Minna Multisilta p. 044 906 7515
Mari Jalava p. 044 906 7650
etunimi.sukunimi@ksthky.fi

Viikoittain tapaava painonhallintaryhmä 

Sopii kaikille, jotka taistelevat kilojen ja huonon kunnon kanssa. Tavoitteena on pysyvien elämäntapamuutosten aikaansaaminen, painonpudotus ja yleiskunnon kohottaminen.

Uusi ryhmä alkaa kun ilmoittautuneita ≥ 10.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
Minna Multisilta p. 044 906 7515
etunimi.sukunimi@ksthky.fi

Matalaenerginen painonhallintaryhmä (ENED) 

Ryhmä sopii merkittävästi ylipainoisille (BMI >30) naisille ja miehille, joiden terveydentila on vakaa. Dieetti toteutetaan lääkärin ja hoitajan seurannassa. Lääkäri tai hoitaja tekee lähetteen ryhmään.

Uusi ryhmä alkaa kun ilmoittautuneita ≥ 10.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
Minna Multisilta p. 044 906 7515 
etunimi.sukunimi@ksthky.fiPalaa otsikoihinNeuvolatoiminta

Neuvolatoiminnalla on keskeinen osa terveyden edistämisessä ja sairauksien ehkäisyssä. Neuvolatyöllä edistetään yksilön, perheen ja alueen terveyttä neuvomalla ja tukemalla sekä lisäämällä vaihtoehtoja ja voimavaroja. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia perus- ja lähipalveluita. Neuvolapalveluihin kuuluvat terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan tekemät kotikäynnit, raskauden aikaiset seulontatutkimukset, perhevalmennustilaisuudet sekä muu ryhmätoiminta ja puhelinneuvonta.

Neuvola osaltaan edistää ja ylläpitää väestön terveyttä ja hyvinvointia, kaventaa väestöryhmien välisiä terveyseroja, toteuttaa väestön tarvitsemien palvelujen yhdenvertaista saatavuutta ja laatua sekä vahvistaa terveydenhuollon palvelujen asiakaskeskeisyyttä.

Neuvolan eri sektorit:

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä, äidin ja syntyvän lapsen vointia sekä koko perheen hyvinvointia ja ehkäistään ja hoidetaan sairauksia.

Lastenneuvolassa pyritään edistämään alle kouluikäisten lasten sekä koko perheen terveyttä sekä ennalta ehkäisemään sairauksia.

Perhesuunnitteluneuvolan tehtävänä on neuvoa ja antaa tietoa eri ehkäisymenetelmistä, antaa ohjausta ja neuvontaa raskautta suunnitteleville, selvittää lapsettomuuden hoidon tarve sekä ehkäistä sukupuolitautien leviämistä neuvonnan ja tiedotuksen kautta.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon piiriin lapsi siirtyessä jatkuu lastenneuvolassa alkanut terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy.

Aikuisneuvola tarjoaa työ- ja eläkeikäisille henkilökohtaista terveysneuvontaa ja terveydentilan seurantaa. 

Terveydenedistämisen yhdyshenkilö

Terveydenedistämisen yhdyshenkilö toimii koko kuntayhtymän alueella terveyden edistämisen asiantuntijana. Hän osallistuu perusterveydenhuollon ennaltaehkäisevien toimintojen, työmenetelmien ja toimintatapojen kehittämiseen sekä seurantaan yhdessä eri työryhmien jäsenten kanssa. Hän voi olla myös osallisena hankkeissa tai hankkeen ohjausryhmässä. Yhdyshenkilö järjestää ryhmämuotoista toimintaa mm. painonhallintaryhmiä sekä organisoi erilaisia terveyttä ja hyvinvointia edistäviä tempauksia tai luentoja. Tehtäviin kuuluu myös terveysneuvonnan tueksi tarkoitetun materiaalin päivittäminen ja hankinta. Yhdyshenkilö on nyt myös kouluterveyslähettiläs. 


Multisilta, Minna
osastonhoitaja (neuvolatyö), terveydenedistämisen yhdyshenkilö
Puhelin: 044 906 7515