Ikäihmisten omahoitoinfo

Apuvälineet

Fysioterapian apuvälinepalvelusta lainataan liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä kuten kyynärsauvat, kävelykepit, wc-korokkeet, sängynjalankorokkeet, rollaattorit ja pyörätuolit sekä erilaisia ortooseja (esim. selkä- ja polvitukia).

Apuvälinetarpeen voi todeta henkilö itse, hänen läheisensä tai terveydenhuoltohenkilöstö. Apuvälineet saa ensin lyhytaikalainaan ja pidemmistä lainoista sovitaan tarpeen mukaan.

Apuvälineet


Erityisempien apuvälineiden, esim. pienapuvälineet, lääkinnälliset hoitosukat, ortopediset jalkineet, pohjalliset, sähköpyörätuolit yms. saatavuus perustuu apuvälineestä riippuen fysioterapeutin tai lääkärin suositukseen ja saatavuusperusteihin ja yksilölliseen harkintaan. Lisätietojen saamiseksi ota yhteyttä fysioterapiayksikköön arkisin 8.00–11.00 puh. 044 450 3191.

Apuvälineiden myöntäminen perustuu Satakunnan sairaanhoitopiirin saatavuusperusteisiin ja potilaan tilanteen tapauskohtaiseen ja yksilölliseen harkintaan lääketieteellisin ja hoidollisin perustein: katso apuvälineiden saatavuusperusteet.

Apuvälineiden lainaus on maksutonta.